SVEČIAI IŠ ROMOS – JURGA IR PAULIUS JURKEVIČIAI
pristato skonio potyrių vakarienę
UNIKALŪS ITALIJOS SŪRIAI IR NEAPOLIO VIRTUVĖ
-Ką degustuosime?
-Ką degustuosime?
Gastronomijos apžvalgininkas Paulius Jurkevičius papasakos apie sūrių „affinamento“ techniką Italijos regionuose. Degustacijos dalyviai turės progos paragauti garsių Italijos sūrininkų autorinius sūrius brandintus pasitelkus egzotiškus aromato ir skonio katalizatorius: Kentucky tabako lapus, raudonąjį vyną, figų melasą, romą ir t.t.
-Kuo vaišinsimės?
Knygos „Restorane pas Jurgą ir Paulių“ autorė Jurga Jurkevičienė drauge su Salų dvaro restorano komanda paruoš neapolietiško stiliaus vakarienę iš keturių patiekalų.
-Apie kalbėsime?
Svečiai iš Romos papasakos apie naujausias sveikos virtuvės tendencijas, pasaulinę alyvuogių aliejaus krizę, Viduržemio jūros dietos taikymą.
VAKARIENĖS MENIU
– Artišokai su gorgonzola sūriu
– Bruschetta su pankoliu al grattin
– Karališkoji Neapolio baklažanų „parmigiana“ su jūros gėrybėmis
– Pavasariškas italų tortas „Mimosa“
Šiltą ir jaukią atmosferą sukurs italas Mario Di Pasquale https://www.facebook.com/marioitaliskamuzika
